BRISwarenhuis
BRISwarenhuis
BRIS warenhuis

Als u regelmatig te maken heeft met het toepassen van de bouwregelgeving, dan weet u als geen ander dat het zoeken naar de juiste regels, het interpreteren en het toepassen ervan, maar ook het toetsen, uitvoeren en controleren van bouwplannen, veel tijd kost. Daarnaast is het erg belangrijk dat u volledig kunt vertrouwen op de actualiteit van de informatie die u gebruikt. BRISwarenhuis neemt deze zorg uit handen. 

Bekijk de onderstaande demonstratievideo's om een indruk van het programma te krijgen. Of klik hier om alle BRISwarenhuis video’s op het YouTube kanaal te bekijken.

Productvideo

Helpdesk

Iedere werkdag staan onze medewerkers klaar om uw vragen over onze applicaties te beantwoorden.

Telefoon: 010 763 2000

E-mail: helpdesk@bris.nl

     Uitleg BRISwarenhuis    


Bent u een BRISwarenhuis gebruiker en wilt u graag meer uitleg over de meldingen die gebruikt worden in de applicatie?

Klik hier en lees verder »

Veelgestelde vragen

 • Gebruik het zoekvak rechtsboven. Typ een deel van de documenttitel, bijvoorbeeld '1010' om NEN norm 1010 te vinden. Om binnen allle documenten te zoeken voert u de zoektekst in en klikt u op het vergrootglas. Voor een uitgebreide uitleg kunt u ook kijken in de gebruikershandleiding.

 • Gebruik de knop 'Collectie / Inhoudsopgave verbergen' (links bovenin) om de inhoudsopgave tijdelijk te verbergen.

 • Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot de bouwregelgeving verwijzen wij u graag door naar onderstaande instanties:
  - Rijksoverheid: inhoudelijke vragen over het Bouwbesluit kunt u via de Rijksoverheid. Zij hebben een overzicht met veelgestelde vragen, waarin uw vraag misschien is opgenomen. Indien uw vraag er niet tussen staat, kunt u deze telefonisch stellen via 1400 of per e-mail via het contactformulier. 
  - Helpdesk Bouwbesluit: telefonisch via 085 489 88 89 of stuur een e-mail naar helpdeskbouwbesluit@bimmedia.nl

  U kunt ook contact opnemen de volgende adviesbureau’s:
  Expertisecentrum Regelgeving  Bouw
  Bouwbesluit.net
  Bouwbesluit Adviescentrum

 • Ja. Na het inloggen wordt op de startpagina "Recent verschenen / Gewijzigd" getoond met daarin een overzicht van de laatst gewijzigde of verschenen publicaties.

 • In de BRISwarenhuis Catalogus vindt u een overzicht van alle documenten die in BRISwarenhuis zijn opgenomen. Via het zoekveld is het snel mogelijk om te kijken of een bepaald document is opgenomen en in welke module/pakket het document zit.

 • Wij proberen de nieuwe NEN-norm zo snel mogelijk in PDF-formaat beschikbaar te stellen. Tegelijkertijd wordt de nieuwe NEN-norm door ons technisch bewerkt (XML-formaat) voordat deze aan BRISwarenhuis wordt toegevoegd.

 • Wanneer het gaat over de inhoud van de opgenomen documenten: BRIS krijgt alle officiële teksten aangeleverd en neemt deze één op één over. Dit betekent ook dat als er een foutje staat in een officieel document, dat deze ook in de tekst in BRISwarenhuis staat, omdat dit een getrouwe weergave is van de geldende (wet)teksten. Vermoed u toch dat wij een fout gemaakt hebben, meld dit dan via helpdesk@bris.nl.

 • Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht heeft u geen licentie op het document. Het kan ook zijn dat het document in PDF-formaat in BRISwarenhuis is opgenomen. Controleer of een PDF-lezer is geïnstalleerd.

 • Open eerst het document waarvan u de historie wilt zien. Klik dan op de knop 'Versiehistorie' op de titelregel van een document. Deze knop heeft het pictogram van een klokje. Zie voor verdere uitleg de BRISwarenhuis informatiepagina.

 • Via de functie BRISdocumenten (knop met een mapje) is het mogelijk om relevante bedrijfs- of organisatiespecifieke informatie te uploaden naar een online opslagsysteem. Uw documenten worden geïndexeerd en in de zoekresultaten meegenomen.

 • Ja dat kan. Gebruik hiervoor de knop 'Aangestuurd door', één van functieknoppen bovenin het scherm. De knop heeft het pictogram van een kalender. In het venster dat verschijnt selecteert u een datum of kiest u de Bouwbesluitversie. Sluit het venster met het kruisje. Zie voor verdere uitleg de BRISwarenhuis informatiepagina.

 • Ja, dat is mogelijk. Degene die de link aanklikt zal wel een licentie op BRISwarenhuis en de betreffende module moeten hebben. Gebruik in BRISwarenhuis de knop 'Delen/Afdrukken' en kopieer de volledige of verkorte URL. U kunt ook direct een e-mailbericht met een 'deeplink' laten maken.

 • De Eurocodes zijn, net als de NEN- en de NEN-EN-normen (Europees aangestuurde normen), te vinden in de map 'NEN-normen'. Klik voor de Eurocodes op 'Direct aangestuurde normbladen (1e lijns)' en vervolgens op 'Constructieve veiligheid (1e lijns)'.

 • Hoewel de referentiedetails in één onderdeel zitten binnen BRISwarenhuis, is het mogelijk dat u alleen een licentie heeft op een specifiek onderdeel. Via bris@bris.nl kunt u vragen om uitbreiding van uw licentie.

 • Soms staat de meest recente norm wel in BRISwarenhuis, maar met de duidelijke vermelding dat deze niet vanuit het Bouwbesluit wordt aangestuurd. In andere gevallen is alleen de aangestuurde norm opgenomen. U vindt een overzicht van wettelijk aangestuurde normen in Bijlage I en II van de Regeling Bouwbesluit. Zie voor verdere uitleg de BRISwarenhuis Informatiepagina.

 • BRISwarenhuis ondersteunt vanaf Internet Explorer 11, Edge en recente versies van Mozilla Firefox, Apple Safari en Google Chrome.

 • Ja, de links in BRISwarenhuis kunnen in uw browser als favorieten worden ingedeeld. Hierdoor kunt u ze gemakkelijk terugvinden.

  1. Internet Explorer
  Binnen Internet Explorer kunt u via het favorieten icoon * in de menubalk favorieten toevoegen, mappen aanmaken en de favorieten indelen. U kunt dan bijvoorbeeld de map “BRIS” aanmaken en daarin de gewenste favorieten plaatsen.

   

   

   

   

   

   

  2. Google Chrome
  Binnen Google Chrome kunt u via het favorieten icoon * in de menubalk favorieten toevoegen, mappen aanmaken en de favorieten indelen. Indien u voor een gewenste favoriet 1x klikt op het favorieten icoon dan veranderd het icoon naar een blauwe ster, en verschijnt er direct een vervolgmenu waarin u een bladwijzer kunt maken, bewerken, verwijderen etc.:

  Via “Bewerken” kunt u binnen de “Bladwijzerbalk” bijvoorbeeld de map “BRIS” aanmaken, de naam van de favoriet wijzigen en andere instellingen aanpassen. Om de favoriet later vanuit de browser te kunnen oproepen gebruikt u het instellingen icoon rechts bovenin de menubalk. Via de optie “Bladwijzers” kunt u de favoriet terug vinden.

  3. Mozilla Firefox
  Binnen Mozilla Firefox kunt u via het favorieten icoon * in de menubalk de bladwijzerzijbalk weergeven, favorieten toevoegen, mappen aanmaken en de favorieten indelen. Indien u voor een gewenste favoriet 1x klikt op het favorieten icoon dan veranderd het icoon naar een blauwe ster. Hierdoor wordt de favoriet in 1e instantie standaard aan de groep “Ongesorteerde bladwijzers” toegevoegd:

  Door op het uitklappijltje helemaal rechts van “Map” te klikken opent een groter venster waarin u aan de “Bladwijzer werkbalk” bijvoorbeeld de map “BRIS” kunt toevoegen en daarin de favoriet te plaatsen door op “Gereed" te klikken. Om de favoriet later vanuit de browser te kunnen oproepen gebruikt u het bladwijzers icoon rechts boven in de menubalk.

  4. Edge
  Binnen Edge kunt u via het favorieten icoon * in de menubalk favorieten toevoegen, mappen aanmaken en de favorieten indelen.

  Indien u later een link opent welke in de favorieten is opgenomen kunt u de favoriet herkennen aan de geel gekleurde ster in de menubalk.

 • Nee, dat is niet nodig. BRISwarenhuis is modulair opgebouwd, dus u kunt licenties afnemen voor alleen die modules die voor u relevant zijn.

 • BRISwarenhuis wordt continu geüpdatet. Op de startpagina van het programma ziet u welke documenten zijn geüpdatet of nieuw toegevoegd. 

 • Ja, in BRISwarenhuis worden de NEN normen integraal aangeboden. Wij hebben hiervoor een overeenkomst met NEN.

 • Ja, wij bieden binnen BRISwarenhuis een omgeving aan, waar u eigen documenten kunt uploaden. Deze documenten worden door BRISwarenhuis geïndexeerd, zodat ze ook mee genomen worden in de zoekresultaten.

 • Ja, dit is te zien aan de kleur van de documentgroepen of documenten. Is een naam grijs, dan heeft u geen toegang tot dit onderdeel.

 • Er kan binnen uw organisatie altijd onbeperkt, gelijktijdig gebruik worden gemaakt van uw licentie op BRISwarenhuis.

 • Dat is afhankelijk van de uitgever van de documenten.

 • De aan de Bouwregelgeving gerelateerde NEN-normen en Eurocodes zijn in BRISwarenhuis opgenomen in de verschillende modules en startpakketten. Voor normen die niet in BRISwarenhuis zijn opgenomen verwijzen wij u naar het Nederlands Normalisatie-instituut NEN.

 • Er zijn koppelingen mogelijk vanuit de software van Technosoft naar de Eurocodes in BRISwarenhuis.

 • Wij nemen de officiële wet- en normteksten integraal over. In sommige gevallen voegen wij echter extra informatie toe om u te helpen bij het toepassen van de wet- en regelgeving. Deze teksten zijn altijd duidelijk te onderscheiden van de officiële teksten.

 • Helpdesk

  Iedere werkdag staan onze helpdesk medewerkers klaar om uw vragen over onze applicaties te beantwoorden.

  Telefoon
  010 763 2000
  E-mail
  helpdesk@bris.nl