BRISbrando
BRISbrando
BRIS brando

Bereken met BRISbrando op betrouwbare wijze de weerstand tegen brandoverslag. Met enkele muisklikken controleert u met deze gebruiksvriendelijke rekentool vanaf elke werkplek de brandoverslag tussen brandcompartimenten.

Helpdesk

Iedere werkdag staan onze medewerkers klaar om uw vragen over onze applicaties te beantwoorden.

Telefoon: 010 763 2000

E-mail: helpdesk@bris.nl

Veelgestelde vragen

 • Ja. Bij het kiezen van de optie 'Berekenen' worden de complexe berekeningen opnieuw uitgevoerd, zodat u zeker bent van het eindresultaat.

 • Kijk in het palet 'Tekenen' bij 'Opties voor onderlegger'. Met het selectievakje met het oogje kunt u de onderlegger tonen of verbergen. Bovendien kunt u hier de onderlegger verplaatsen.

 • Onderleggers zijn JPG bestanden die u kunt importeren en gebruiken om over te trekken. Begin een nieuw project of een tijdelijke berekening. Klik in het instellingenvenster op de knop 'Bladeren' bij de bouwlaag waar u de onderlegger wilt toevoegen. Kies in het venster 'Afbeelding selecteren' de knop 'Bladeren' en selecteer het grafische bestand. Klik op 'Toevoegen' en in het instellingenvenster 'Opslaan'.

 • Zorg ervoor dat bij het tekenen de gevels automatisch op elkaar 'aanklikken'. Mocht dat om de één of andere reden niet gelukt zijn, dan is het een goed idee flink in te zoomen op het gebied van de tekening waar u aansluitingsproblemen verwacht. Zo is veel gemakkelijker te zien of de gevels aansluiten. Een ander idee is het bekijken van het bouwwerk in 3D weergave, en dit te roteren totdat het gewenste geveldeel zichtbaar is.

 • Wanneer een groot pand met diverse verdiepingen en vele gevelopeningen wordt getekend, kan het berekenen helaas lang duren. Dit verschijnsel heeft onze aandacht maar is op dit moment niet eenvoudig oplosbaar.

 • Met BRISbrando kunt u snel en eenvoudig een ontwerp of bouwplan toetsen aan de weerstand tegen brandoverslag. Het programma kenmerkt zich door een zeer visuele werkwijze. BRISbrando voldoet aan de NEN 6068.

 • BRISbrando helpt u op betrouwbare wijze bij het berekenen van de weerstand tegen brandoverslag. Met dit gebruiksvriendelijke programma kunt u de brandoverslag vast stellen tussen brandcompartimenten. Het programma maakt zelf de complexe berekeningen die hiervoor nodig zijn. BRISbrando is geschikt voor adviseurs brandveiligheid, brandweer/veiligheidsregio’s, gemeenten, ingenieursbureaus, ontwerpers, opdrachtgevers en de uitvoerende bouw.

 • BRISbrando rekent volgens de NEN 6068. Zodra deze norm wordt aangepast en de aangepaste norm wordt aangestuurd vanuit het Bouwbesluit, voeren wij een update door in BRISbrando.

 • In BRISbrando werkt u met een visuele invoer van gegevens. U kunt de bestanden ook uploaden en overtrekken.

 • Ja, de toetsing is conform de WBDBO-eis en de NEN 6068. Een geautomatiseerd proces maakt de berekening sneller en accuraat, waardoor de kans op fouten gering is. Dat is vooral bij complexe constructies een groot voordeel.

 • Helpdesk

  Iedere werkdag staan onze helpdesk medewerkers klaar om uw vragen over onze applicaties te beantwoorden.

  Telefoon
  010 763 2000
  E-mail
  helpdesk@bris.nl