Wijzigingen Bouwbesluit per 1-7-2019

Het Bouwbesluit 2012 en Regeling Bouwbesluit 2012 zijn per 1 juli 2019 op een aantal onderdelen gewijzigd. Deze wijzigingen zijn direct doorgevoerd in BRISwarenhuis en Bouwbesluitonline.nl. Daardoor kun je er weer op vertrouwen dat je altijd toegang hebt tot actuele informatie.


Wijzigingen Bouwbesluit 2012 per 1 juli 2019

Het belangrijkste thema is asbestverwijdering, ook voor particulieren. De wetgeving is gericht op bescherming van onze gezondheid en het milieu. Met het besluit wordt een landelijk asbestvolgsysteem (LAVS) geactiveerd. Hierdoor ontstaat inzicht in de asbestsaneringsketen en kan de naleving van de asbestregelgeving worden verbeterd.

Alle officiële wijzigingen vind je in de het Staatsblad nr 155 van 29 maart 2019 en het Staatsblad nr 178 van 25 april 2019.

Wijzigingen Regeling Bouwbesluit per 1 juli 2019

De wijziging van de Regeling Bouwbesluit heeft vooral betrekking op de aansturing van enkele documenten en NEN normen. De officiële publicatie vind je in de Staatscourant nr 36206 van 28 juni 2019.

Werken met de wijzigingen

Ga naar BRISwarenhuis voor de actuele versie van het Bouwbesluit. Wil je de Bouwbesluit versie inzien die geldig is t/m 30 juni 2019? Dan kan dat uiteraard via de versiehistorieknop. Klik hier voor meer informatie over versiehistorie en andere functionaliteiten in BRISwarenhuis.

Heb je vragen over BRISwarenhuis?
Neem gerust contact met ons op via bris@bris.nl of bel 010 763 2000. We helpen je graag.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.