Wijzigingen Bouwbesluit per 1-7-2018

Het Bouwbesluit 2012 is per 1 juli 2018 op een aantal punten gewijzigd. Op 28 en 29 juni jl. zijn deze wijzigingen gepubliceerd. De wijziging van het Bouwbesluit is gepubliceerd in het Staatsblad 2018, 197 van 28 juni. De wijziging van de Regeling Bouwbesluit is gepubliceerd in de Staatscourant 2018, 35386 van 29 juni 

Deze wijzigingen zijn doorgevoerd in alle BRISproducten en je kunt erop vertrouwen dat je toegang hebt tot de laatste informatie.


Hierbij een korte toelichting op de wijzigingen van het Bouwbesluit en de Regeling Bouwbesluit.

  • De wijziging van het Bouwbesluit heeft te maken met de wijziging van de Gaswet. Door die wijziging is het enkel nog bij uitzondering toegestaan om nieuwbouwwoningen op te leveren met een gasaansluiting. In het Bouwbesluit staan in artikel 6.10 eisen die gesteld worden aan een gasaansluiting. Dit artikel is nu gewijzigd, omdat dit enkel nog van toepassing is, indien er via de Gaswet een uitzondering wordt gemaakt.
  • De wijziging van de Regeling Bouwbesluit zorgt er voor dat een nieuwe versie van het CCV-inspectieschema brandbeveiliging wordt aangestuurd door het Bouwbesluit. Dit schema is ook opgenomen in BW.

Ga naar BRISwarenhuis voor het complete overzicht en de integratie van alle wijzigingen in het Bouwbesluit 2012.
Mocht je de Bouwbesluit versie willen inzien die geldig is t/m 30 juni 2018, dan kan dat uiteraard via de versiehistorieknop. Klik hier voor meer informatie over versiehistorie en andere functionaliteiten in BRISwarenhuis.

Heeft u vragen?
Wij beantwoorden ze graag via bris@bris.nl of 010 763 2000.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.