Ontwerp en berekeningen aardbevingsbestendige constructies met BRISwarenhuis

Ontwerp en berekeningen aardbevingsbestendige constructies met BRISwarenhuis

Vanaf februari 2015 vindt u in BRISwarenhuis een nieuwe module met de normen die nodig zijn voor het maken van ontwerp en berekeningen van aardbevingsbestendige constructies. De nieuwe module omvat de hiervoor relevante delen van Eurocode 8 (NEN-EN-1998 serie).


‘Bevingsnorm schudt bouw wakker’, kopt Cobouw half januari. Er ligt een flinke opgave om de bouw in Groningen aardbevingsbestendig te maken. Bouwbedrijven die opereren in het Groningse epicentrum, krijgen snel te maken met regels voor aardbevingsbestendig bouwen. Nederlandse bouwers zijn nog niet gewend om rekening te houden met trillingen.

Schademeldingen

Vier aardbevingen troffen Groningen de eerste paar weken van het nieuwe jaar. De zwaarste, 2,7 op de schaal van Richter, bij Wirdum, leidde tot 10 schademeldingen bij het Centrum Veilig Wonen (CVW).

Dit centrum handelt niet alleen schades af, maar gaat zich ook bezighouden met het preventief versterken van woningen in het Groningse aardbevingsgebied. Ingenieurs- en bouwbedrijven werken er samen aan het repareren van bevingsschade en het aardbevingsbestendig maken van woningen in het gebied.

Meer weten?

Heeft u interesse in deze module, neem dan contact op via bris@bris.nl of 015-3030530.


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.