Bezoek ons op de Bouwbeurs en hoor alles over verbeterde kwaliteitsborging

Bezoek ons op de Bouwbeurs en hoor alles over verbeterde kwaliteitsborging

Tijdens de Bouwbeurs kunt u bij BRIS terecht voor informatie over de verbetering van kwaliteitsborging en hoe onze applicaties u hierin kunnen bijstaan.


Het beoogde stelsel kwaliteitsborging is een ingrijpende ontwikkeling binnen de bouwsector. De verantwoordelijkheid voor de bouwtechnische toets en het bouwtoezicht verschuift van de gemeenten naar de markt.

Minister Stef Blok (Wonen) wil met het nieuwe stelsel in de eerste plaats de verantwoordelijkheid voor de (bouwtechnische) kwaliteit van bouwwerken expliciet bij private partijen leggen, om zo de kwaliteit ervan te verbeteren. De private partijen hebben de benodigde expertise en ervaring en bovendien de mogelijkheid om ook daadwerkelijk aanwezig te zijn om kwaliteit te borgen. Ook wil Blok de juridische positie van consumenten en opdrachtgevers versterken.

Goed gereedschap in handen met BRIS

Met de applicaties BRIStoets en BRIStoezicht heeft u goed gereedschap in handen als het gaat om verbeterde kwaliteitsborging. Met BRIStoets kunt u op eenduidige wijze de bouwbesluittoets vastleggen. BRIStoezicht biedt de mogelijkheid om tijdens de uitvoering mobiel toezicht te houden. Beide programma’s zijn aan elkaar gekoppeld én aan BRISwarenhuis, de online kennisbank met alle relevante bouwregelgeving zoals wetten, normen, aanbevelingen en jurisprudentie.

BRIS op de Bouwbeurs

Tijdens de Bouwbeurs kunt u bij BRIS terecht voor informatie over de verbetering van kwaliteitsborging en hoe onze applicaties u hierin kunnen bijstaan. Uiteraard staan wij ook klaar voor al uw vragen over hoe onze andere producten u kunnen helpen bij uw werk.

De Bouwbeurs is de grootste ontmoetingsplaats voor bouwend Nederland. Met live demonstraties, nieuwe producten en volop entertainment. De beurs vindt plaats van 9 t/m 13 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. U vindt BRIS bij stand 08.E043.

Meer weten? Neem contact met ons op via bris@bris.nl of 015-3030530.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.