25 jaar BRIS

25 jaar zekerheid in bouwregelgeving
In 1992, het jaar van de introductie van het Bouwbesluit, is BRIS opgericht. Wij zijn in de jaren uitgegroeid van een ambitieus idee tot een bedrijf dat marktleider is van softwareproducten die de bouwregelgeving toegankelijk maken voor een brede groep professionele gebruikers. Onze softwareprogramma’s helpen de bouwregelgeving toe te passen. Dit doen wij voornamelijk door deze regelgeving en gerelateerde kennis in een online bibliotheek aan te bieden, maar ook door interactieve webbased programma’s te ontwikkelen die onze gebruikers o.a. helpen bij het toetsen van bouwplannen, het controleren van bouwwerken en het filteren van wet- en regelgeving.


Betrouwbaarheid staat voorop
De focus van BRIS ligt al jaren op het leveren van betrouwbare producten, die worden voorzien van de nieuwste aanpassingen op het gebied van wet- en regelgeving, jurisprudentie, normen en andere privaatrechtelijke publicaties. Met producten als BRISwarenhuis en BRIStoets heeft een architect, adviseur, bouwer, toetser of kwaliteitsborger altijd de beschikking over de meest actuele informatie op het gebied van de bouwregelgeving. Bovendien werken de producten mee aan een efficiënter verloop van het bouwproces. Zo dragen wij bij aan het reduceren van faalkosten.

Onze 25-jarige klanten
Om ons 25 jarig jubileum te vieren hebben wij onze aller trouwste klanten die al 25 jaar klant zijn in het zonnetje gezet. Gelukkig zijn dat er een hele hoop. In de fotocollage een selectie van 25-jarige-klanten die ons gezonde cadeau in ontvangst nemen!
25jaarBRIS Collage

De hoogtepunten van 25 jaar BRIS:
1992
De introductie van het Bouwbesluit.
BRIS ontstaat uit een samenwerking tussen TNO Bouw en SBR.
1995
Halfjaarlijks een nieuwe versie op cd-rom.
Mond tot mond-reclame zorgt voor steeds meer klanten.
2000
VROM & BRIS brengen regelgeving digitaal in Bouwbesluit online beschikbaar.
De internetversie van BRISwarenhuis doet zijn intrede.
2005
CKB-online, het eerste landelijke toetsprotocol, is ontwikkeld met de Vereniging BWT Nederland.
Verdere verrijking van de inhoud van BRISwarenhuis door koppelingen met SBR-info en ISSO-digitaal.
2010
Introductie van BRIStoets als opvolger van CKB-online.
Europese regelgeving: BRIS integreert teksten Eurocodes met Nationale Bijlagen.
2012
Alle producten aangepast aan het nieuwe Bouwbesluit 2012.
KennisID het nieuwe profielensysteem van BRIS en ISSO.
2017
Volgens de laatste technieken ontwikkelt BRIS de volgende versie van BRIStoets.
Overname SKG-IKOB op 28 augustus.

Wij danken alle klanten, relaties en partners hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen en kijken uit naar nog vele jaren van mooie samenwerking.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.