Actueel

Opleiding Bouwbesluitdeskundige

Wet kwaliteitsborging actueel in 2017; wordt u de nieuwe bouwplantoetser of adviseur?

Behaal het erkende post-hbo-diploma Bouwbesluitdeskundige bij PAOTM

De opleiding Bouwbesluitdeskundige wordt door PAO Techniek en Management georganiseerd in samenwerking met en onder auspiciën van Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica (SKB). De opleiding maakt gebruik van BRISwarenhuis en BRIStoets.

Meer

BRIStoets Gebruikersgroep Bijeenkomst

Cynthia Zijlstra opent de BRIStoets Gebruikersgroep Bijeenkomst op dinsdag 24 mei op De Bouwcampus in Delft. “Wij zijn goed in dingen bedenken, en goed in het combineren. De dingen die wij bedenken moeten natuurlijk aansluiten bij de wensen van onze klanten. De spreker van vandaag Jeroen Bunschoten van iBK is ons cadeau voor jullie, om jullie te bedanken voor jullie komst en input”.

Na het welkomstwoord van Cynthia neemt Jeroen Bunschoten van Instituut voor Bouwkwaliteit het over. Hij geeft een presentatie over het toetsen onder de Wet Kwaliteitsborging en de huidige status van het wetsvoorstel. Het Instituut voor Bouwkwaliteit is opgericht als kwartiermaker voor het beoogde stelsel voor kwaliteitsborging in de bouw.

Meer

Klantenbezoek bij TBK

Op woensdag 18 mei jl. ben ik samen met mijn collega Cynthia Zijlstra op bezoek geweest bij Bart van Rijnsbergen. Bart is Bouwplanbeoordelaar bij Technisch Bureau in de Krimpenerwaard (TBK). Het TBK maakt deel uit van de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Zij bedienen de gemeenten met Bouw- en Woningtoezicht en met advisering op het gebied van Civiele Techniek. Het is een gemotiveerde groep ingenieurs, ontwerpers, constructeurs, inspecteurs en toezichthouders die ontzettend veel kennis van zaken hebben. Zij staan altijd klaar voor de gemeenten. Ook de inwoners van beide gemeenten kunnen met allerlei bouwkundige en civieltechnische vragen terecht bij TBK.

Meer

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.