Actueel

Nieuw in BRISwarenhuis

De afgelopen tijd zijn er subtiele wijzigingen in BRISwarenhuis doorgevoerd die bestaande en nieuwe functionaliteiten toegankelijker maken. Hieronder zetten wij alle veranderingen voor u op een rij:

- Melding bij de Eurocodes. De voor velen bekende functie is in ere hersteld: in de Eurocodes wordt de tekst uit de Nationale Bijlage nu weer in oranje getoond. De tekst is in- en uitschakelbaar, zodat u alleen de Eurocode ziet of de Eurocode met daarin verwerkt de Nationale Bijlage.
- De iconen (rechtsboven) op de startpagina van BRISwarenhuis zijn verduidelijkt:

Meer

Kwaliteitsborging of aansprakelijkheidsborging?

Aldo de Jong
Architect met passie voor kwaliteit en Kennisadviseur bij SBRCURnet

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen is primair bedoeld om de kwaliteit van te realiseren bouwwerken te verbeteren. Juist nu de prestaties van gebouwen steeds hoger worden en beter gemonitord kunnen worden, is het noodzakelijk om steeds zorgvuldiger te gaan bouwen. Maar hoe kun je met een wet de kwaliteit in de bouw verbeteren? De wet is hiervoor gericht op twee pijlers: vergroten van de aansprakelijkheid voor bouwers (1) en verplichte borging van gerealiseerde prestaties (2). Maar welke relatie heeft dit met de kwaliteit die wordt gerealiseerd en is dit voldoende om de kwaliteit te verbeteren?

Meer

Opleiding Bouwbesluitdeskundige

Wet kwaliteitsborging actueel in 2017; wordt u de nieuwe bouwplantoetser of adviseur?

Behaal het erkende post-hbo-diploma Bouwbesluitdeskundige bij PAOTM

De opleiding Bouwbesluitdeskundige wordt door PAO Techniek en Management georganiseerd in samenwerking met en onder auspiciën van Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica (SKB). De opleiding maakt gebruik van BRISwarenhuis en BRIStoets.

Meer

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.