Actueel

Schrijf je in voor het Nationaal Brandveiligheidsevenement

'Kwaliteit bouwen, brandveilig houden', is dit jaar het thema van het Nationaal Brandveiligheidsevenement (NBE), op 16 april bij Domus Medica in Utrecht. Centraal staan de praktische gevolgen van de overstap naar private kwaliteitsborging, zowel op technisch, als juridisch vlak.

Meer

Bouw Groninger Forum vertraagd door bevingen

De bouw van het Groninger Forum achter de Grote Markt in Groningen loopt vier maanden vertraging op doordat onderzocht moet worden of maatregelen nodig zijn om het culturele centrum aardbevingsbestendig te maken. Vanaf februari 2015 vindt u in de online kennisbank BRISwarenhuis een nieuwe module met de normen die nodig zijn voor het maken van ontwerp en berekeningen van aardbevingsbestendige constructies.

Meer

Toelichting op verbetering kwaliteitsborging tijdens Bouwbeurs

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen treedt in 2016 in werking en betekent een verschuiving van verantwoordelijkheden binnen de bouwkolom. Concreet verschuift de verantwoordelijkheid voor de bouwtechnische toets en het bouwtoezicht van de gemeenten naar de markt. Tijdens de Bouwbeurs kunt u bij BRIS terecht voor informatie over de verbetering van kwaliteitsborging en hoe onze applicaties u hierin kunnen bijstaan.

Meer

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

(*)Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Verplicht
Verplicht

Bouwfasen

  • BRIS biedt een interface die de bouwprofessionals snel naar de juiste informatie leidt. Onderlinge relaties tussen de verschillende aspecten van bouwregelgeving en bouwnormering zijn inzichtelijk. Illustraties en toelichtingen verhelderen de ingewikkelde materie. De producten van BRIS staan bekend als gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig. En zijn toe te passen als totaaloplossing voor alle fasen in het bouwproces.

  • U bent er dankzij de applicaties van BRIS altijd zeker van dat uw ontwerpen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en aan de eisen van de opdrachtgever. Laat de applicaties van BRIS u bijstaan bij het efficiënt vinden van en toetsen aan de bouwregelgeving.

  • Zorg met de producten van BRIS voor transparantie en een helder toetsproces. Zo kunt u in BRISwarenhuis nagaan of projecten kloppen met de bouwregelgeving, ook als het gaat om oudere versies van het Bouwbesluit. In BRIStoets maakt u rapportages volgens de BRL 5019. Ideaal voor lokale overheden en private toetsers.

  • Op elke plek, op elk apparaat snel en gemakkelijk de juiste wet- en regelgeving bij de hand. Dat kan met de applicaties van BRIS. Bespaar tijd en verminder faalkosten. De software van BRIS is altijd up-to-date, dus uw projecten voldoen altijd aan het Bouwbesluit en gerelateerde normen en andere wetgeving.

  • U houdt op eenduidige en overzichtelijke manier toezicht tijdens de realisatie-, gebruiks- en sloopfase met de applicaties van BRIS. Zowel overheden als marktpartijen kunnen er goed mee overweg.

  • Bij elk bouwwerk of gebouw dat u ontwerpt, bouwt of beheert, heeft u te maken met wet- en regelgeving. Van brand- en constructieve veiligheid, tot en met eisen voor gezondheid, milieu en arbeidsomstandigheden. De producten van BRIS geven u direct inzicht in de wet- en regelgeving bij onderhoud van gebouwen.